Hieronta ja kivunhoito

Kuivaneulaus – dry needling

Kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa hoitoa, jossa pehmytkudosten (myofaskia) triggerpisteitä käsitellään akuneuloilla. Kehon sisään ei injektoida mitään, vaan nimensä veroisesti käytetään kuivia neuloja. Hoito laukaisee kehon omaa paranemisprosessia ja usein tuloksia nähdään jo hoidon aikana. Perinteisessä kiinalaisessa akupunktiossa hoidetaan meridiaaneille eli energiakanavilla olevia akupisteitä, dry needlingissä triggerpisteitä. Dry needling ei siis ole akupunktiohoitoa.

Kuivaneulauksesta voi olla apua mm:

 • Lihaskramppeihin
 • Plantaarifaskiittiin
 • Levottomiin jalkoihin
 • Tinnitukseen
 • Kireisiin tai heikkoihin lihaksiin
 • Turvotukseen
 • Nivelkipuihin
 • Purentavaivoihin
 • Migreeniin…

Klassinen hieronta

Hierontaan on hyvä tulla jos sinulla on päänsärkyä, unettomuutta, kipua lihaksissa tai haluat tulla rentoutumaan kiireiden keskellä. Hieronta mm. rentouttaa lihaksia, parantaa lihasten aineenvaihduntaa, lievittää kipua, nopeuttaa rasituksesta palautumista, helpottaa stressiä, parantaa unenlaatua…

Mobilisointi – nivelten liikkuvuuden edistäminen

Mobilisoiva hieronta poikkeaa klassisesta hieronnasta siinä, että se kohdistuu myös niveliin ja nivelkapseliin sekä syvällä sijaitseviin muihin pehmytkudoksiin. Niveliä liikutetaan pyrkien aikaansaamaan liukuminen nivelpintojen välille samalla kun lihakset on pyritty rentouttamaan maksimaalisesti.

Mobilisointia voidaan käyttää sekä raajojen nivelissä että selkärangassa. Hoito on turvallinen, kivuton ja lempeä.

Mobilisointi:

 • Parantaa nivelten liikkuvuutta
 • Vilkastuttaa nivelten aineenvaihduntaa
 • Auttaa korjaamaan mahdollisia virheasentoja
 • Lisää elastisuutta
 • Parantaa kudosten verenkiertoa
 • Rentouttaa

Hoito on aina laajempi kokonaisuus, jotta saadaan parhaat tulokset. Hoitoon sisältyy hierontaa, mobilisointia, venytyksiä, faskiatekniikoita – tarpeen mukaan.

Hoito aloitetaan aina tutkimalla asiakkaan ryhtiä ja nivelten liikkuvutta, jotta ongelma voidaan paikantaa ja valita ko. ongelmaan parhaiten sopvat menetelmät ja tekniikat. Hoitoon sisältyy myös ohjaus ja neuvonta, jossa asiakasta ohjataan ylläpitämään nivelen kuntoa omatoimisesti.

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on toiminnallinen terapia- ja hoitomuoto. Teipillä voidaan vähentää turvotusta, lievittää ihonalaista painetta, helpottaa kipua, vilkastuttaa verenkiertoa ja imunestekiertoa tai ohjata liikeratoja. Kinesioteippaamisella on tarkoitus tukea kehon omaa paranemisprosessia, luomalla sille edellytykset toimia parhaalla mahdollisella tavalla.

Kinesioteipissä on samanlainen elastisuus kuin ihossa. Pintakerros on puuvillaa ja liimapinta akryylipohjainen (lateksiton). Teippi kestää iholla 3-14 päivää. Teippi läpäisee hien ja kestää suihkun sekä saunan.

Lämpö- ja kylmähoidot

Lämpö rentouttaa ja pehmentää lihaksia sekä tuntuu usein miellyttävältä. Sitä voidaan käyttää ennen hierontaa valmistavana hoitona. Kylmäpakkaushoidossa pakkaus laitetaan vamma-alueen päälle ja jätetään paikalleen n. 20 minuutiksi. Jääpalahieronnassa kipualuetta hierotaan jääpalalla koko ajan jääpalaa liikuttaen. Hoito kestää n. 5 min.

Lämpöhoitoa annetaan Pompollilla ison lämpimän kauratyynyn avulla, kylmähoitoa kylmäpakkauksella tai jääpalalla.

Imukuppihieronta

Imukuppihieronnassa käytetään erikoismuotoiltuja silikonisia kuppeja. Kun kuppi asetetaan iholle, syntyy alipaine ja kupin alla oleva pehmytkudos vetäytyy kupin sisään. Imukuppihieronnassa kuppiin saadun alipaineen avulla hierotaan asiakasta liu’uttamalla kuppia tai pitämällä kuppia paikallisesti kipupisteen päällä. Tällä vanhalla menetelmällä on hoidettu muun muassa lihas- ja nivelkipuja, lihasten jännitystiloja sekä muita vaivoja.

Imukuppihieronnassa ei tehdä haavoja, eli se on veretöntä ja kivutonta. Joskus käsittelyn jälkeen voit havaita ihon punotusta, mustelmia ja verenpurkaumia, mutta ne häviävät parissa päivässä.

Imukuppihieronta on erittäin tehokasta ja 15 minuutin imukuppihieronta vastaa jopa tunnin perinteistä hierontaa. Imukuppihieronnassa potilas kokee usein rentoutuvansa ja iho saattaa tuntua lämpimältä hoidon jälkeen.