Meikit, mitä milläkin tehdään?

Higlighter, contour, BB-voide, aurinkopuuteri jne. Kummallisia nimityksiä voi olla vaikea aina tietää mitä milläkin tehdään, mihin sitä laitetaan ja miksi ja tarvitaanko sitä ollenkaan? Tässä käyn läpi muutamia tuotteita.

Meikkipohjat

Meikkivoide on voidemainen, peittävin meikkipohja. Sitä levitetään siveltimellä tai sienellä (kuivalla tai märällä). Mikäli halutaan johonkin enemmän peittävyyttä, voidaan meikkivoidetta laittaa useampi kerros. Meikkivoide kiinnitetään puuterilla.

Meikkipuuterissa yhdistyy sekä meikkipohja, että puuteri. Se on jauhemaista tai kiinteää ja kuivaa. Peittävyys ei ole yhtä voimakas, kuin meikkivoiteessa, mutta usein hyvä ja riittävä. Loistava arkikäytössä, koska saat 2 tuotetta samassa. Lopputulos on oitis viimeistelty. Meikkipuuteri levitetään isolla siveltimellä tai puuterivipalla.

BB-voide on kosteusvoiteen ja meikkivoiteen sekoitus. Lyhenne tulee sanoista “blemish balm” tai “beauty balm”. Se on kevyt ja vain kevyesti peittävä, mutta samalla hyvin kosteuttava. BB-voide levitetään kasvoille sienellä, siveltimellä tai sormin.

Highlighter – korostus

Tällä korostetaan kasvoja. Siinä voi olla helmiäiskimalletta tai ei. Yleensä laitetaan kasvojen keskiosiin, kasvojen piirteistä riippuen. Tämä korostaa upeasti parhaita piirteitäsi ja tuo ihanaa hehkua kasvoille.

Netti on pullollaan ohjeita, mihin korostus- ja varjostusvärejä laitetaan. Koska jokaisen kasvojen muodot ja erityispiirteet ovat erilaiset, ovat nämä ohjeet vain suuntaa antavia. Riippuu täysin kasvoista ja omista mieltymyksistä mihin korostus- tai varjostusvärejä kannattaa laittaa.

Levitetään koostumuksesta riippuen siveltimellä tai sormin. Vinkki: käytä arkimeikissä luomivärin tapaan tai vain keskellä liikkuvaa luomea, sekä huulten keskellä. Näin ohjaat katsojan katseen silmiin ja huuliin.

Contour – varjostus ja aurinkopuuteri

Varjostuksella taas tehdään päinvastaista kuin korostuksella. Sitä laitetaan alueisiin, joita halutaan häivyttää tai syventää. Kasvoja voidaan muotoilla varjostamalla. Jos mietit varjostuksen ja korostuksen välillä, suosittelen varjostusta. Se tuo samalla viereiset alueet esille, toimien osittain korostaen.

Myös varjostuksen paikkoihin vaikuttaa kasvojen muodot, piirteet ja omat mieltymykset. Esim. vinoa nenää, voidaan muotoilla “suoremmaksi” varjostuksilla.

Varjostuksen ja aurinkopuuterin ero on sävyssä ja osittain käyttötavassa. Varjostuksen sävy on viileä ja sillä pyritään piilottamaan alueita. Aurinkopuuterin sävy on lämmin ja sillä haetaan päivettyneen näköistä ihoa.

Molempia levitetään suurella siveltimellä, vain aavistus kerrallaan. Tässä piilee vaara, että rajat ovat voimakkaat ja meikki näyttää tunkkaiselta. Ota siis siveltimeen väriä, taputa sitä kämmensyrjälle ja vasta sitten kasvoille. Lisää tarvittaessa.

Vinkki: käytä varjostusta luomivaossa. Saat silmiin syvyyttä, joka tekee ripsistä pidemmän ja näyttävämmän näköiset.

P.s. Verkkokaupassa ja Pompollilla voit tutustua ihaniin Lily Lolon meikkeihin.