Keppijumppa on loistava tapa harjoitta ja ylläpitää hyvää ryhtiä. Ryhtiin kannattaa todella kiinnittää huomiota, koska se esimerkiksi:
- Vaikuttaa positiivisesti mieleen
- Hyvällä ryhdillä voidaan välttää tuki-ja liikuntaelinvaivoja (niskakipu, alaselkäkipu, päänsärky)
- Mieli ja keho pysyvät virkeinä (esim. töissä)
- Hyvä ryhti kertoo mm. luottavaisuudesta, itsevarmuudesta ja hyvästä itsetunnosta
- Näyttää paremmalta
Huono ryhti voi muodostua tietokoneella työskentelystä, lapsen kantamisesta tai käsitöiden tekemisestä. Keppijumpalla lisäät liikkuvuutta, tauotat hyvin huonoa asentoa, virkistät mieltä ja vahvistat kehoa. Kepiksi käy mikä tahansa harjanvarsi tai vaikka onkivapa. Näin minä teen:
1. Punnerrus eteen ja taakse. Vie keppi rinnalle, nosta suorille käsille ylös ja tuo niskan taakse takaisin. Toista n. 10 kertaa
2. Pyöritä (1. kuva ylhäällä) keppiä vartalon ympäri. Toinen käsi on aina alhaalla ja toinen ylhäällä. Toista 10 kertaa ja vaihda suuntaa.
3. Pidä keppi keskivartalon kohdalla ja kierrä sivulta sivulle. Toista n. 10 kertaa.
4. Kulmasoutu. Asetu etukenoon, nosta keppi kohti napaa ja purista samalla lapoja yhteen. Toista n. 10 kertaa.
5. Vie keppi taakse (älä muljauta alas) niin, että rinnassa ja olkapäässä tuntuu venytystä. Vaihtele leveysotetta, jotta venytys löytyy. Pidä kädet koukussa. Pidä n. 20 sekuntia.
6. Taivuta molemmille sivuille, venytys tuntuu kyljessä. Pidä n. 20 sekuntia/puoli.
7. Vie keppi eteen ja “nojaa” keppiin, venytystä tuntuu selässä, olkapäissä ja takareisissä. Pidä n. 20 sekuntia.
8. Astu askel eteen ja työnnä takimmaisen jalan lonkkaa (missä käsi on) etuyläviistoon, venytys tuntuu nivusess Toista molemmille puolille ja pidä venytystä n. 20 sekuntia.