UKK – usein kysyttyä hierojalta

Miten kädet kestää hierontaa?

Ihan hyvin. Hieronta on tekniikkalaji, eikä sitä tehdä käsivoimin, se olisi aika raskasta. Voima käsiin lähtee koko vartalosta ja jaloista. Pöydän korkeudensäätely on avainasemassa tässä. Samoin kuin väliaineen (rasvan) käyttö. Kevyellä voiteella tai öljyllä joutuu käyttämään enemmän käsivoimia ja sen raskaampaa se käsille on. Itse käytän vahaa, jolloin käsivoimia ei tarvitse käyttää liukkautta vastaan.

Kädet myös vahvistuvat ajan kanssa. Aloittaessa kädet kyllä rasittui, mutta nykyään ei enää.

Monta hierontaa jaksaa tehdä päivässä?

Ei ole oikeastaan rajaa tälle. Kuten mainitsin, hieronta on tekniikkalaji, joka ei ole niin raskasta kun sen oppii. Aika tulee ennemmin vastaan. Päivässä ehtii tehdä n. 5-6 hierontaa á 60 min.

Käykö hieroja itse hierojalla?

Ilman muuta. Täytyy myöntää, että itsekin tulee liian vähän jumpattua ja venyteltyä, ettei hierontaa tarvitsisi. Minä olen siitä onnellisessa asemassa, että hierontatilat on kotona. Tämän ansiosta olen voinut opettaa mieheni omaishierojaksi, josta on valtava apu. Mutta toisinaan on ihana käydä myös oikealla hierojalla, usein paikkaa vaihdellen.

Kuinka kauan kestää hierojan opinnot?

Keskimäärin vuoden, vähän paikasta riippuen. Erikoisammattitutkinto vei toisen vuoden. Hieromaan on sinänsä helppo ja nopea oppia, harjoitella tekniikat ja otteet. On ihan toinen juttu sitten opetella miksi, milloin, miten missäkin tilanteessa hierotaan ja milloin ei hierota ollenkaan. On helppo oppia miten tekee, mutta se miksi tekee, vaatii enemmän opiskelua. Mutta se on kyllä koulun ja työn suola ja se kaikki tekee tästä mielenkiintoista ja jokaisesta hieronnasta aina erilaisen.